miércoles, 21 de noviembre de 2012

SCRATCH




En una sesió de GITIC vem aprendre el funcionament d'un nou programa: l'Scratch, un programa molt utilitzat sobretot per nens de primària en moltes escoles per a fer activitats diverses. Al principi de la sesió hem cercat l'scratch a la web:http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=61399&p_ex=scratch&p_num=3 i després hem vist un vídeo sobre el funcionament d'aquest programa. 


L'objectiu principal d'aquest programa és fomentar la creativitat als nens i fer que ells facin i crein les seves pròpies activitats. Es treballa d'una manera molt diversa i amb uns objectius, els quals els nens han de preparar mitjançant seqüències, que ells poden veure si les han fet bé o no i corretgir-les al moment. 


A més a més de ser utilitzat a l'escola també s'utilitza en museus, centres comunitaris i llars. Tot i com ja s'ha dit està destinat pels nens, l'utilitzen persones de totes les edats fins i tot universitaris. Per una banda els nens poden crear projectes, històries interactives, i realitzar creacions artístiques amb els seus pares o germans, i d'altra banda els universitaris també poden utilitzar el programa en algunes classes d'introducció a la informàtica, ja que l'scratch permet aprendre a programar de manera divertida. 




Pel que fa a l'organització del programa l'Scratch divideix la pantalla en diversos panells: a l'esquerra hi ha la paleta de blocs, i a la dreta de l'escenari trobem la llista d'animacions. A la paleta de blocs hi ha fragments de codi (anomenats "blocs") i estan organitzats en 8 grups de blocs: moviment, mirades, sons, ploma, control, detecció, operadors i variables. Mitjançant aquests blocs podrem "dirigir" el que succeeix a l'escenari.




Aquí us deixo un tutorial sobre el funcionament de l'Scratch: http://www.youtube.com/watch?v=6JyBCx6WGJQ

Jo crec que aquest programa és molt útil ja que ens fa desenvolupar habilitats i molta creativitat. Tot i ser entretingut pels nens, al principi és una mica difícil agafarli el truc, però si hi dediques una estona, després podràs crear tot tipus d'animacions sense cap problema. Per tant, és bo que des de ben petits s'ensenyi als nens el funcionament d'aquest programa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario