jueves, 1 de noviembre de 2012

EL TWITTER





Una sesió de GITIC la vem dedicar a saber utilitzar una de les xarxes socials més importants del moment: el Twitter on actualment hi ha més de 200 millons d'usuaris registrats.  Aquesta xarxa social ens perment enviar missatges ( de text senzill) amb un màxim de 140 caracters, als que anomenem "tweets", que apareixen en la pàgina principal de l'usuari. Els usuaris poden subscriure's als "Tweets" d'altres, fet que s'anomena "seguir" i els usuaris que es subscriuen als nostres "tweets" els anomenem "seguidors".
Tot i això,els missatges que tu publiques a Twitter no són privas, sinó que tothom els pot veure però pots triar l'opció de que només puguin ser vistos pels teus seguidors.
Els usuaris d'aquesta xarxa social  poden "twitejar" desde la web de servei, desde aplicacions oficials externes (per exemple smartphones) o mitjançant el sistema SMS disponible en certs països. Totes aquestes vies són gratuïtes tret de la de SMS ja que comporta tarifes fixades pel proveïdor de telefonia mòbil.

En aquesta sesió vem tractar amb més detall alguns aspectes de Twitter: vem saber que l'arroba (@) seguida del nom d'un altre usuari serverix per anomenar o contestar a altres usuaris i vem conèixer el servei " hashtag" on els usuaris poden agrupar missatges sobre un mateix tema mitjançant l´ús d'etiquetes "#".

També vem conèixer una nova eina anomenada "Twubbs" que està directament relacionada amb el Twitter on pots buscar les etiquetes que més t'interessin o agradin a través dels "hashtag". Nosaltres vem crear el nostre propi hashtag : @giticn12.

Aquí us deixo una fotografia que ens mostra tuits de diferents persones a la pàgina principal del Twitter:




Aquesta sesió va ser molt útil per mi, ja que feia molt poc que m'havia enregistrat a Twitter, de manera que vaig poder conéixer més a fons els seu funcionament i les seves aplicacions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario